Main Article Content
Article Details
Al-Awadhi A.M., Alsaifi K., Al-Awadhi A., Alhammadi S., 2020: Death and Contagious Infectious Diseases: Im-pact of the COVID-19 Virus on Stock Market Returns, Journal of Behavioral and Experimental Finance 27, 100326, https://www.doi.org/10.1016/j.jbef.2020.100326
Andersen K.G., Rambaut A., Lipkin W.I., Holmes E.C., Garry R.F., 2020: The proximal origin of SARS-CoV-2, Nature Medicine 26, 450–452, https://doi.org/10.1038/s41591-020-0820-9
Bao X., Ji P., Lin W., Perc M., Kurths J., 2021: The impact of COVID-19 on the worldwide air transportation network, Royal Society Open Science 8, 210682, https://doi.org/10.1098/rsos.210682
Brach J., Pawłowska M. i Wojtowski B., 2021: Wybrane aspekty usprawniania dostaw w logistyce ostatniej mili. Wyzwania dla współczesnych miast. Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Brząkała M., 2022. Wpływ pandemii oraz ataku Rosji na Ukrainę na logistykę ostatniej mili z uwzględnieniem rozwoju zachowań konsumenckich oraz globalnych łańcuchów dostaw. DOI:10.15611/2022.23.7.2 In book: Funkcjonowanie biblioteki naukowej w zmieniającym się otoczeniu społecznym (pp.25-39)
Czech K., Wielechowski M., Kotyza P., Benešová I., Laputková A., 2020: Shaking Stability: COVID-19 Impact on the Visegrad Group Countries’ Financial Markets, Sustainability 12, 6282, https://doi.org/10.3390/su12156282
De Vos J., 2020: The effect of COVID-19 and subsequent social distancing on travel behavior, Transportation Re-search Interdisciplinary Perspectives 5, 100121, https://doi.org/10.1016/j.trip.2020.100121
Drożdż J., Mroczek R., 2020: Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego, Przemysł Spożywczy 8, 6–13.
Espitia A., Rocha N., Ruta M., 2020: COVID-19 and Food Protectionism. The Impact of the Pandemic and Export Restrictions on World Food Markets, World Bank Policy Research Working Paper 9253, World Bank, Washington.
Fatmi M.R., 2020: COVID-19 impact on urban mobility, Journal of Urban Management 9, 270–275, https://doi.org/10.1016/j.jum.2020.08.002
Fertsch M. (red.)., 2006: Słownik terminologii logistycznej. Poznań: Wydawnictwo Instytutu Logistyki i Magazynowania.
Galińska B., Rybińska K., 2014: Istota procesów transportowych w przedsiębiorstwach branży spożywczej. Logistyka. Tom 3. Politechnika Łódzka, Wydział Organizacji i Zarządzania, Łódź..
GUS 2022. Przewozy ładunków i pasażerów w 2021 roku. Główny Urząd Statystyczny. https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/transport-i-lacznosc/transport/przewozy-ladunkow-i-pasazerow-w-2021-roku,11,10.html, 25.04.2023r.
Kłostowska Ż., 2022: UNCTAD: Wojna na Ukrainie zakłóca globalne łańcuchy dostaw. Pobrane z https://www.gospodarkamorska.pl/unctad-wojna-na-ukrainie-zaklocaglobalne-lancuchy-dostaw-65105
Kuczyńska-Chałada M., 2021: Logistyka przedsiębiorstwa w obliczu zmian wywołanych sytuacją kryzysową. Gospodarka Materiałowa i Logistyka, (1), 34-40.
Pakulniewicz M., 2022: Wojna na Ukrainie oznacza nowe problemy w łańcuchach dostaw. Kto ucierpi najbardziej? Pobrane z https://trans.info/pl/wojna-na-ukrainie-moze-zaklocic-lancuchy-dostaw-276586
Poliński J., Ochociński K., 2021: Wpływ pandemii COVID-19 na funkcjonowanie pasażerskiego transportu kolejowego. Problemy kolejnictwa - Zeszyt 190.
Pomykała A., 2021: Zmiany na rynku transportowym w erze Covid-19. Pierwszy rok pandemii. Zeszyty naukowo-techniczne SITK RP, oddział w Krakowie nr 2(123).
Smyk S., 2016: Obsługa logistyczna. Warszawa: Wydawnictwo Akademii Obrony Narodowej.
Spyra Z., 2008: Kanały dystrybucji. Kształtowanie relacji, Wydawnictwo CeDeWu, Warszawa.
Starkowski D., 2016: Analiza procesu przewozowego na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa transportowo spedycyjnego podczas przewozu truskawek. Część II –teoretyczne zasady planowania operacji przewozowej. „Autobusy: technika, eksploatacja, systemy transportowe” nr 6, s. 1547.
Starkowski D., Bińczak K., Zwierzycki W., 2010: Samochodowy transport krajowy i międzynarodowy. Kompendium wiedzy praktycznej. Tom III. Środowisko pracy kierowcy. Wydawnictwo SYSTHEM TECHNIK, Poznań.
Strange R., 2020: The 2020 COVID-19 pandemic and global value chains, Journal of Industrial and Business Economics 47, 455–465.
Szczepaniak I., Ambroziak Ł., Drożdż J., Mroczek R., 2020: Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19, Przemysł Spożywczy 74(5), 2-7.
Taleb N., 2014: Czarny łabędź. O skutkach nieprzewidywalnych zdarzeń. Warszawa: Kurhaus.
Twaróg J., 2003: Mierniki i wskaźniki logistyczne. Instytut Logistyki i Magazynowania EAN Polska, Poznań, s. 62-66
Downloads
- Anna Strychalska-Rudzewicz, Wybór dostawców w logistyce zaopatrzenia przedsiębiorstw produkcyjnych , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 9 Nr 3 (2024)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Urszula Malaga-Toboła, Robert Pawlarczyk, Dariusz Kwaśniewski, Maciej Kuboń, Ocena ryzyka w łańcuchu dostaw na przykładzie hurtowni spożywczej , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 7 Nr 1 (2022)
- Ireneusz Kaczmar, Andrzej Borusiewicz, Maciej Kuboń, Ireneusz Żuchowski, Zajmowanie miejsc parkingowych jako przykład problemu modelowania zasobów współdzielonych , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 6 Nr 4 (2021)
- Justyna Obrzut, Andrzej Borusiewicz, Ireneusz Kaczmar, Maciej Kuboń, Elżbieta Olech, Ireneusz Żuchowski, Analiza preferencji klientów w aspekcie modernizacji lub tworzenia kanałów dystrybucji produktów ekologicznych , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 6 Nr 2 (2021)
- Grzegorz Dzieniszewski, Zbigniew Daniel, Damian Jasiejko, Maciej Kuboń, Transport artykułów spożywczych w aspekcie wymagań prawnych , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 9 Nr 2 (2024)

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.