Main Article Content
Article Details
Adra N., Michaux J.L., Andre M., 2004: Analysis of the load factor and the empty running rate for road transport. Artemis – assessment and reliability of transport emission models and inventory systems. Rapport de recherche, INRETS/LTE – Laboratoire Transport et Environnement, Paris.
Baran J., Maciejczak M., Pietrzak M., Rokicki T., Wicki L., 2008: Logistyka. Wybrane zagadnienia, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
Baran J., Wicki L., 2011: Systemy logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego. Raport z I etapu badań, Wydział Nauk Ekonomicznych, SGGW w Warszawie [manuskrypt].
Bębenek A., 2015: Rynek piekarniczy w Polsce, Piekarstwo 5, 8–13.
Bendkowski J., Pietrucha-Pacut M., 2003: Podstawy logistyki w dystrybucji, Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, Gliwice.
Blasioli A., 2011: Market Survey on the Cost of the Logistic Distribution, praca magisterska, University of Bologna, Bologna [manuskrypt].
Bortolini M., Faccio M., Ferrari E., Gamberi M., Pilati F., 2016: Fresh food sustainable distribution: cost, delivery time and carbon footprint three-objective optimization, Journal of Food Engineering 174, 56–67. (Crossref)
Ejsmont P., 2015: Pieczywo w sieci, Piekarstwo 4, 62–63.
European Environment Agency, 2010: Load factors for freight transport, [źródło elektroniczne] https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/indicators/load-factors-for-freight-transport/load-factors-for-freight-transport-1 [dostęp: 02.02.2018].
Ferrarezi A.C., Olbrich dos Santos K., Monteiro M., 2013: Consumer interpretation of ready to drink orange juice and nectar labelling, Food Science Technology 48, 1296–1302. https://doi.org/10.1111/ijfs.12090 (Crossref)
Ficoń K., 2001: Procesy logistyczne w przedsiębiorstwie, Impuls Plus Consulting, Gdynia.
Górecka A., Rokicki T., 2014: The significance of transportation in agribusiness companies, [w:] Carpathian Logistics Congress – Congress Proceedings, Ostrava.
Gorzelany-Dziadkowiec M. 2012: Wykorzystanie kluczowych czynników sukcesu w analizie strategicznej na przykładzie branży piekarniczo-cukierniczej, [w:] Analiza strategiczna wybranych branż przemysłu rolno-spożywczego w Polsce, K. Firlej (red.), Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków.
GUS 2013: Rocznik statystyczny rolnictwa 2012, Warszawa.
GUS 2018: Rocznik statystyczny rolnictwa 2017, Warszawa.
Kaczmarczyk T., 2012: Koszty logistyczne w wybranym przedsiębiorstwie produkcyjno-handlowym, Logistyka 3 [CD].
Kadłubek M., 2012: Zarządzanie procesami dystrybucji w przedsiębiorstwie, cz. 2, Logistyka 5, 490–496 [CD].
Matuszewski A., Ratajczak P., 2003: Logistyka zaopatrzenia i dystrybucji wyrobów o krótkim okresie trwałości, Logistyka 4, 22–23.
Pacana A., Liberko I., Bednárová L., Wołoszyn P, 2014: Analiza i propozycje doskonalenia kanałów dystrybucji w Piekarni Rabinówka, Logistyka 6 [CD].
Rong A., Akkerman R., Grunow M., 2011: An optimization approach for managing fresh food quality throughout the supply chain, International Journal of Production Economics 131 (1): 421–429. https://doi.org/10.1016/j.ijpe.2009.11.026 (Crossref)
Szubert A., 2014: Znaczenie i specyfika transportu w branży spożywczej, [źródło elektroniczne] http://www.trans.eu/pl/aktualnosci/znaczenie-i-specyfika-transportu-w-branzy-spozywczej [dostęp: 02.02.2018].
Urbanyi-Popiołek I. (red.), 2013: Ekonomiczne i organizacyjne aspekty transportu, Wydawnictwo Uczelniane Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy, Bydgoszcz.
Żurawska A., Kulińska E., 2015: Koszty logistyki dystrybucji – relacja: decyzja – ryzyko – koszt, Logistyka 6 [CD].
Downloads
- Uliana Andrusiv, Anzhela Cherchata, Poprawa łańcucha logistycznego przedsiębiorstwa: praktyczne aspekty , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 3 Nr 3 (2018)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Aleksandra Górecka, Paulina Zborowska, Czynniki wpływające na wzrost liczby zamówień w modelu dropshipping w czasie pandemii COVID-19 , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 5 Nr 3 (2020)
- Kamil Pacek, Aleksandra Górecka, Proces przewozu zwierząt żywych w transporcie lotniczym , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 1 Nr 4 (2016)
- Aleksandra Górecka, Anna Perłowska, Jakość usług transportu zbiorowego w Warszawie w ocenie pasażerów , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 2 Nr 4 (2017)
- Aleksandra Górecka, Zmiany efektywności pasażerskich przewozów kolejowych wynikające z realizacji inwestycji wspieranych z funduszy europejskich , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 6 Nr 2 (2021)
- Aleksandra Górecka, Maria Zych-Lewandowska, Od producenta do konsumenta: determinanty transportu żywności w XXI wieku , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 1 Nr 1 (2016)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.