Main Article Content
Article Details
Coley D., Howard M., Winter M., 2009: Local food, food miles and carbon emissions: A comparison of farm shop and mass distribution approaches, Food Policy 34, 150–155. (Crossref)
Drożdż J., 2008: Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej liście 2000, Przemysł Spożywczy 1, 34–35.
Eames D., Norkus G.X., 1988: Developing your procurement strategy, Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly 29, 30–33. (Crossref)
Halweil B., 2002: Home Grown: The Case for Local Food in a Global Market, Worldwatch Institute, Danvers MA.
Hill H., 2008: Food Miles: Background and Marketing, NCAT, Fayetteville, AR.
Kim B., 2010: Johnes Hopkins Center for Livable Future.
Kissinger M., 2012: International trade related food miles – The case of Canada, Food Policy 34, 150–155.
Klepacki B., Wysokiński M., Jarzębowski S., 2013: Transport w gospodarstwie rolnym jako źródło kosztów logistycznych, Logistyka 2, 25–27.
Kraciński P., 2014: Zbiory i rozdysponowanie produkcji truskawek, malin i porzeczek w latach 2001–2012, Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich 101, 2, 137.
Kraciuk J., 2008: Koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym, Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Problemy Rolnictwa Światowego 5, 33–41.
Martinez S., Hand M., Pra M. Da i in., 2010: Local Food Systems: Concepts, Impacts, and Issues, USDA Economic Research Service, 3–4
Ollinger M., Nguyen S.V., Blayney D., Chambers B., Nelson K., 2005: Structural Change in the Meat, Poultry Dairy and Grain Processing Industries, USDA ERS, 6–10.
Pirog R., 2009: Local foods: farm fresh and environmentally friendly, pobrane z: leopold.iastate.edu/research/marketing_filesWorldBook.pdf [dostęp 20.02.2015].
Pirog R., Pelt T. Van, Enshayan K., Cook E., 2001: Food, Fuel, and Freeways: An Iowa Perspective on How Far Food Travels, Fuel Usage, and Greenhouse Gas Emissions, Leopold Center for Sustainable Agriculture, Ames, Iowa.
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. 2003 nr 32, poz. 262 z późn. zm.).
Shields D.A., 2010: Consolidation and Concentration in the U.S. Dairy Industry, CRS Report for Congress, Congressional Research Service.
Starmer E., 2002: Hogging the Market: How Powerful Meat Packers are Changing our Food System and What We can do About it, Leveling the Field – Issue Brief 4, pobrane z www.ase.turfts.edu/gdae/Pubs/rp/AAI_Issue_Brief_4.pdf.
Świetlik J., 2006: Prognoza zbiorów owoców jagodowych i wiśni w 2006 r. oraz potencjał przetwórczy przetwórstwa i jego wykorzystanie, IERiGŻ, Warszawa.
USDA Economic Research Service, 2000: Consolidation in food retailing: prospects for consumers & grocery suppliers, Agricultural Outlook 2000.
World Urbanization Prospects, 2014: The 2014 Revision, Department of Economic and Social Affairs, United Nations, New York.
Wrona J. (red.), 1997: Podstawy geografii ekonomicznej, PWE, Warszawa.
Downloads
- Joanna Baran, Kamil Palica, Jakość usług przewozowych w transporcie miejskim w Warszawie , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 1 Nr 1 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Maria Zych-Lewandowska, Patryk Wilczewski, Wpływ inwestycji taborowych na podaż miejsc oraz wybrane cechy jakościowe systemu transportowego w Warszawie , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 1 Nr 3 (2016)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.