Main Article Content
Article Details
Branża opakowań w Polsce. Podsumowanie 2010–2016 i prognoza 2017–2020, Raport Equity Advisors, 2017, [źródło elektroniczne]: http://www.equityadvisors.pl/wp-content/uploads/2017/05/Branza-opakowan-w-Polsce_skrot-raportu_-styczen-2017.pdf [dostęp: 10.04.2019].
Brody A.L., Bugusu B., Han J.H., Sand C.K., McHugh T.H., 2008: Innovative food packaging solutions, Journal Of Food Science, 73, 8, 107–116. (Crossref)
BuzzFeed Nifty, 2017: Edible Flavor Pods, Youtube, [żródło elektroniczne] https://www.youtube.com/watch?v=bF7aXnEByhg [dostęp: 10.04.2019].
Ekoproblemy jako konsekwencja stosowania opakowań, epodreczniki.pl. [źródło elektroniczne] https://epodreczniki.pl/a/DBGQdW9gk [dostęp: 27.04.2019].
https://www.popsci.com/your-food-could-soon-come-wrapped-in-milk [dostęp: 10.04.2019].
Kasperek K., 2017: Jadalne opakowania z mleka? Te doniesienia naukowe o mleku zaskoczą cię!, Tygodnik Poradnik Rolniczy, [źródło elektroniczne] https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/polskie-mleko/jadalne-opakowania-z-mleka-te-doniesienia-naukowe-o-mleku-zaskocza-cie/ [dostęp: 10.04.2019].
Malęga G., 2018: Opakowania jadalne odpowiedzią na wyzwania ekologistyki, WAT, Warszawa.
Mroczek-Kowalik M., 2018: Ranking opakowań: 5 najlepszych i 5 najgorszych dla środowiska, wyborcza.biz, [źródło elektroniczne] http://wyborcza.biz/ekodzialania/7,162867,23332668,ranking-5-najlepszych-i-5-najgorszych-dla-srodowiska-opakowan.html?disableRedirects=true [dostęp: 27.04.2019].
Pająk P., Fortuna T., Przetaczek-Rożnowska I., 2013: Opakowania jadalne na bazie białek i polisacharydów – charakterystyka i zastosowanie, ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, 2(87), 5–18, [źródło elektroniczne] http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2013,%202(87)/01_Pajak.pdf [dostęp: 05.04.2019].
Robertson G.L., 2013: Food Packaging: Principles and Practice, CRC Press, United States.
SCOBY – alternatywa dla plastikowych opakowań, SWPS Uniwersytet Humanistyczny, [źródło elektroniczne] https://www.swps.pl/centrum-prasowe/informacje-prasowe/18068-scoby-alternatywa-dla-plastikowych-opakowan [dostęp: 14.04.2019].
Szok! Polacy wymyślili opakowanie, które można zjeść, Fakt24, [źródło elektroniczne] https://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/jadalne-opakowanie-torebka-z-kombuchy/8cwxsfj [dostęp: 10.04.2019].
This edible packaging material is based on seaweed 2, Material district, 2018, [źródło elektroniczne] https://materia.nl/article/edible-packaging-seaweed/this-edible-packaging-material-is-based-on-seaweed-2/ [dostęp: 18.03.2019].
Verghese K., Lewis H., Fitzpatrick L., 2012: Packaging for Sustainability, Springer Science & Business Media, Londyn. (Crossref)
Żakowska H., 2017: Opakowanie a środowisko, wymagania, standardy, projektowanie, znakowanie, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Downloads
- Heorhiy Cherevko, Irina Kolodiichuk, Perspektywy rozwoju ekologistyki transportowej w Ukrainie , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 4 Nr 1 (2019)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.