Main Article Content
Article Details
Białobrzycka A., 2012: Zachowanie konsumenta a jego wpływ na rozwój gospodarki żywnościowej we współczesnym świecie [w:] Z. Waśkowski, M. Sznajder (red.), Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Gastronomia i zachowania nabywców, Zeszyty Naukowe 236, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 235–245.
Cyrek P., 2012: Preferowane miejsca dokonywania zakupów wybranych artykułów żywnościowych – ujęcie dynamiczne, [w:] Z. Waśkowski, M. Sznajder (red.), Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Gastronomia i zachowania nabywców, naukowa Zeszyty Naukowe 236, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 222–234.
Gołębiewski J., 2010: Efektywność systemów marketingowych w gospodarce żywnościowej, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 123–130.
Górecka A., Zych-Lewandowska M., 2016: Od producenta do konsumenta: determinanty transportu żywności w XXI wieku, Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Ekonomika i Organizacja Logistyki 1(1), 53–63. https://doi.org/10.22630/EIOL.2016.1.1.5 (Crossref)
Górska-Warsewicz H., Świątkowska M., Krajewski K., 2013: Marketing żywności. Oficyna Wolters Kluwer bussiness, Warszawa, 383–385.
Grzybowska B., 2012: Innowacje w produkcji i handlu żywnością, [w:] Z. Waśkowski, M. Sznajder (red.) Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Determinanty i kierunki ewolucji, Zeszyty Naukowe 237, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 148–158.
Grzybowska B., Juchniewicz M., 2005: Czynniki determinujące zachowania nabywców produktów żywnościowych. Prace Naukowe Katedry Polityki Agrarnej i Marketingu SGGW w Warszawie, t. 34, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 145–154.
Kosicka-Gębska M., Tul-Krzyszczuk A., Gębski J., 2011: Handel detaliczny żywnością w Polsce, Wyd. II, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
Kowalczuk I. 2007: Zachowania nabywcze na rynku żywności osób w średnim i starszym wieku. Acta Scientiarum Polonorum Oeconomia 6(2), 61–70. https://aspe.sggw.edu.pl/article/view/893
Łapińska J., 2012: Zachowania nabywcze konsumentów na rynku produktów żywnościowych w Republice Czeskiej – wybrane aspekty [w:] Z. Waśkowski, M. Sznajder (red.), Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Gastronomia i zachowania nabywców, Zeszyty Naukowe 236, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 270–277.
Sosnowski B., 2011: Zrównoważony rozwój przedsiębiorstw logistycznych [w:] A. Boryn, M. Klason (red.), Natura 2000 jako czynnik zrównoważonego rozwoju, PWE, Warszawa, 25.
Szymanowski W., 2008: Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności w Polsce. Kierunki zmian, Wydawnictwo Difin, Warszawa, 155–173.
Trojanowski M., 2012: Preferencje nabywców dotyczące wyboru różnych formatów handlu detalicznego – ujęcie dynamiczne, [w:] Z. Waśkowski, M. Sznajder (red.), Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Gastronomia i zachowania nabywców, Zeszyty Naukowe 236, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 258–269.
Zalewski A., 2011: Gospodarka zapasami i magazynowanie, Logistyka 4, 73–82.
Downloads
- Tomasz Gucze, Maria Zych-Lewandowska, Zmiany w metodach oceny jakości przewozów w transporcie miejskim Warszawy – uchybienia, stan techniczny pojazdów, infrastruktura i pracownicy , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 2 Nr 3 (2017)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Krzysztof Tereszkiewicz, Łukasz Kulig, Dariusz Kusz, Ekonomiczne konsekwencje śmiertelności świń i drobiu podczas transportu , Ekonomika i Organizacja Logistyki: Tom 4 Nr 3 (2019)
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.